Рапърът Шон "Диди" Кумс остава в затвора в Бруклин

Заплашват го 15 г. затвор с възможност за доживотна присъда
19 сеп 2024 11:45, Елка Василева
15
Рапърът Шон "Диди" Кумс остава в затвора в Бруклин
Снимка: архив, БГНЕС

Американският рапър Шон "Диди" Кумс остава в затвора в Бруклин, след като съдия отхвърли предложението на хип-хоп магната да бъде пуснат под домашен арест, предаде Асошиейтед прес. Рапърът искаше да изчака началото на процеса в луксозното си имение във Флорида.

Още по темата
Американският окръжен съдия Андрю Картър каза, че планът на Кумс е включвало предложение за гаранция от 50 млн. щатски долара, GPS наблюдение и строги ограничения за посетителите. Според съдията това е "недостатъчно", за да се гарантира безопасността на обществото и целостта на делото.

Адвокатите на Кумс правят втория си опит в рамките на няколко дни да го измъкнат от Центъра за задържане в Бруклин, където е настанен в специално помещение.

Прокурор Емили Джонсън каза, че екипът на защитата на Кумс „омаловажава и ужасяващо подценява“ склонността на рапъра към насилие. Джонсън не се съгласи с доводите на адвоката на Кумс относно видеозапис от 2016 година, в който хип-хоп магнатът физически напада тогавашната си приятелка, като любовна караница. Видеозаписът е от охранителна камера и показва как Кумс удря арендби певицата Касандра Вентура в коридора на хотел в Лос Анджелис.

Видеозаписът е излъчен от Си Ен Ен, в който се вижда как Кумс, увит с бяла кърпа, удря и рита певицата. На кадрите се вижда също как той я бута и влачи, след което хвърля ваза към нея. В съдебен иск, заведен от Каси, се казва, че Кумс е платил на хотела 50 000 щатски долара за видеозаписа от охранителната камера. Си Ен Ен не съобщава как се е сдобила с видеото, но отбелязва, че е проверила местоположението му, сравнявайки го с публично достъпни изображения на хотел „Интерконтинентал“ (InterContinental). След като Си Ен Ен публикува видеото, Кумс призна, че е пребил бившата си приятелка Каси в хотелския коридор. Той добави във видео, че „искрено съжалява“ и действията му са „непростими“. Това е последното от продължилата месеци наред серия публични обвинения и разкрития за физическо и сексуално насилие от страна на хип-хоп магната.

Според прокурор Джонсън Кумс е "опасен за обществото и представлява сериозен риск за целостта на делото му".

В обвинителния акт срещу 54-годишния Кумс се казва, че той е използвал "властта и престижа си", за да подтикне жертви от женски пол и мъже, работещи в сферата на сексуалните услуги, към дрогиране и сложно подготвени сексуални представления, наречени Freak Offs, които рапърът е организирал, участвал в тях и често записвал. Събитията понякога продължавали с дни. Освен това дълги години той е принуждавал и малтретирал жени с помощта на мрежа от сътрудници и служители, като е използвал изнудване и насилствени действия, включително отвличане, палеж и физически побой, за да попречи на жертвите да проговорят.

Ако Кумс бъде признат за виновен по всяко едно от обвиненията, се изискват задължително 15 години затвор с възможност за доживотна присъда. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Звезди
Крис Хемсуърт и Елза Патаки доведоха синовете си на червения килим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 4 точно обратното. Понятието Gangstar от там идва. Тези влизат в затвора за да станат звезди. Или като им поувехне рейтинга. Реално Бил Клинтън излъга под клетва и даже не го импийчнаха. А Моника написа книга. Синчето на Байдън по същият начин. Сащ имат най много затворници в света, но реално в затвора влизат тези от гетата. Това е официална политика. Ако не беше нямаше да съществуват банди като блъдс и крипс създадени още през 70те и понастоящем с по 70 000 човека. В едната даже е снуп дог
10
0
 
1
 
! Отговори
Черно слънце преди 7 часа
Какви звезди са грейнали на снимката... Немам думи!
9
0
 
2
 
! Отговори
Разложение преди 7 часа
- Западна боклукокрация!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
От светло-кафяв нагоре все е престъпник.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Нормално евроатлантическо ежедневие.
6
1
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 9 часа
1. Държа да бъда информирам постоянно с какво се занимава в затвора2. Спортува ли3. Какво яде
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
След Биги, Тупак, Шайн и още една камара хора на които навред сметката дойде.
4
4
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 9 часа
До Анонимен 3 === Той е, да. Водят го за най-богатия и влиятелен рап продуцент в САЩ. Ама американците не си играят. При тях няма ала-бала ти кой си, какъв си...
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Тоз прилича на Пъф Деди . Къв Кумс ??? Май е Пъф Деди тоя .
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Точно се оплакваше Тиквата колко било лошо в затвора дори и за ден.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
А Тиквата къде е :)))